فیلم <<قسم>>به کارگردانی محسن تنابنده و با بازی مهناز افشار، مهران و سعیدآقاخانی چندروزی است که اکران شده است. در این مطلب نگاهی به این فیلم داشته ایم. همراه زومجی باشید.

فیلم<<قسم>> دومین ساخته محسن تنابنده بعد از فیلم <<گینس>> است و فیلمنامه این فیلم هم نوشته خود تنابنده است. فیلم <<قسم>> در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و در ۶ قسمت نامزد دریافت سیمرغ شد؛ از جمله در بخش های بهترین فیلمنامه برای محسن تنابنده، بهترین بازیگر نقش اول زن برای مهناز افشار و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای حسن پورشیرازی. دومین تجربه تنابنده در زمینه کارگردانی به طور حتم برای او یک پیشرفت به حساب می آید. با این فیلم، تنابنده نشان داده توانایی ساختن فیلم جدی را هم دارد.

فیلم های سینمایی براساس زمان اتفاق افتادن حادثه محرک (حادثه ای که تمام اتفاقات فیلم به خاطر بروز آن حادثه اتفاق می افتد) به دو دسته تقسیم می شوند:

۱- فیلمهایی که حادثه محرک آن ها تقریبا در ۲۰ دقیقه ابتدایی فیلم رخ می دهد مانند فیلم درباره الی که حادثه محرک آن افتادن بچه ها در دریا و ناپدید شدن الی است.

۲- فیلم هایی که حادثه محرک آن ها قبل از شروع فیلم اتفاق افتاده و مخاطب تنها در مورد آن حادثه می شنود و حوادث فیلم، ناشی از همان حادثه اند. مانند فیلم ابد و یک روز که در آن سمیه قرار است با فردی افغانی ازدواج کند که این قرار و مدار ازدواج پیش از زمان شروع فیلم گذاشته شده است. فیلم<<قسم>> جزء دسته دوم حساب می شود. در این فیلم قتلی اتفاق افتاده که به پنج سال پیش برمی گردد و حالا راضیه (مهناز افشار) همراه اقوامش در حال رفتن به مشهد است تا در دادگاه قسم بخورند شوهر خواهر راضیه قاتل است.

ادامه مطلب ممکن است اطلاعاتی از داستان فیلم را فاش کند

داستان فیلم در طول یک سفر اتفاق می افتد و همزمان با تغییر موقعیت جغرافیایی تغییراتی در روابط افراد نیز اتفاق می افتد

فیلم<<قسم>>یک فیلم جاده ای است. تمام اتفاقات اصلی فیلم درون یک اتوبوس رخ می دهد. اتوبوسی که اقوام راضیه را در خودش جای داده است. فیلم پر است از پلان های لانگ شاتی که اتوبوس را در حال گذر از جاده نشان می دهد. تعداد این پلان ها می توانست کم تر باشد اما در کل هدف از این پلان ها نشان دادن تغییر در موقعیت جغرافیایی بوده است. همینطور این پلان ها ابتدا اتوبوس را در مه و هوای گرفته و بارانی نشان می دهد که هدفش بیان این موضوع است که چیزهایی وجود دارد که هنوز پنهان است. رفته رفته اتوبوس به جاده ای و کویری می رسد و در این زمان است که همه چیز آشکار می شود و دیگر چیزی برای پنهان کاری نمی ماند. هوای مه آلود ابتدای فیلم هم به نوعی بیانگر مطالبی است که افراد داخل این اتوبوس از یکدیگر پنهان کرده اند. این مطالب رفته رفته آشکار می شود. همچنین وقتی اتوبوس به کویر می رسد در صحنه ای تعدادی شتر در تصویر دیده می شوند که وجود آن ها به فضاسازی فیلم کمک کرده و بیان کننده این است که اتوبوس در جاده های خشک و بیابانی اطراف مشهد است. زیرا در جاده های اطراف مشهد شتر زیاد به چشم می خورد.

در بیشتر صحنه های فیلم، کارگردان راضیه را در مرکز تصویر به تصویرکشیده و فو را روی چهره او گذاشته است زیرا راضیه اصلی ترین شخصیت فیلم و تصمیم گیرنده است. برای مثال در سکانسی که اتوبوس نزدیک رستورانی توقف می کند و افراد دور میزی نشسته اند و غذا می خورند کارگردان چندین بار دوریبن را جایی قرار داده که راضیه در صدر میز مانند رهبری با اراده دیده شود. در این سکانس راضیه به اقوام خود نحوه قسم خوردن در دادگاه را آموزش می دهد که این موضوع هم هدایت گری راضیه را نشان می دهد. اما باید بیان کرد که این سکانس زیادی طولانی است و بهتر بود این سکانس کوتاه تر شود و به جای آن شخصیت خسرو بیشتر پردازش شود. همینطور باید بیان کرد که کارگردان در تمام صحنه هایی که راضیه در آن حضور دارد نمای مدیوم یا مدیوم کلوزآپ راضیه را گرفته است تا باز هم بر اهمیت شخصیت راضیه تاکید کند.

فیلم، لحظه ای برای مخاطب جذاب می شود که خسرو برای جلوگیری از حرکت اتوبوس وارد می lrm;شود. تا قبل از ورود خسرو تنها گفت و گوهایی در بین افراد شکل می گیرد که بعضی از آن ها خسته کننده است و این موضوع یکی از مشکلات فیلم است که دقایق ابتدایی جذابی ندارد. نویسنده سعی کرده برای جذاب کردن فیلم، داستان های فرعی ای را هم در فیلم ایجاد کند. مثلا داستان دو برادر که با یکدیگر قهرند. این داستان تنها برای این در فیلم گنجانده شده تا بگوید این افراد که می خواهند هم قسم شوند با هم اختلافاتی دارند. یا مثلا داستان پسر و دختری که یکدیگر را دوست دارند اما پدر دختر مخالف است. این داستان در انتها به نتیجه ای نمی رسد و تنها دلیل منطقی برای آوردن این داستان این بوده که وقتی همه برای غذا خوردن پیاده می شوند پسر در اتوبوس بماند و از دور خسرو را ببیند که عصبانی است. می شد این داستان فرعی را از فیلم حذف کرد. داستان های فرعی برای این در فیلمنامه ها گنجانده می شود تا هم به پیشبرد داستان اصلی فیلم کمک و هم به خودی خود موضوعی را بیان کنند و نتیجه ای حاصل شود. در فیلم <<قسم>> داستان های فرعی تنها برای پیشبرد داستان اصلی ایجاد شده اند و به خودی خود نتوانسته اند موضوعی را بیان کنند.

بازیگر سریال Mindhunter به جیسون استاتهام در فیلم Cash Truck پیوست

تاریخ اکران فیلم The Trial Of The Chicago 7 اعلام شد؛ اضافه شدن مایکل کیتون و چند بازیگر دیگر

فیلم زندگینامه گروه موسیقی بی جیز در دست ساخت است

نقد فیلم قسم (قسمت دوم)

نقد فیلم قسم (قسمت اول)

رایان رینولدز در آستانه حضور در فیلم Zombieland: Double Tap بود

نگاهی به سریال پرطرفدار Mr Robot

فیلم ,داستان ,راضیه ,اتوبوس ,هم ,های ,می دهد ,است که ,می شود ,این داستان ,آن ها

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مدل لباس علی سجاد فاطمی موحد Dell Subtitals daryaiemavaj خنده دار معرفی بهترین کسب و کار ها مطالب اینترنتی طراحی و تصویر سازی nobaharii وبگاه جامع معماری و سازه هوشمند جهان